perjantai 12. joulukuuta 2014

Joulukuun kahdestoista

Torstaita vietettiin vapaapäivän merkeissä.

Perjantaina tonttu oli käynyt viemässä joulusukkaan kirjeen, jossa kehotettiin järjestämään pikkujoulut! Kirjeessä oli joulurunon lisäksi ohjeet pikkujoulujen järjestämiseen ja tonttuaiheisia servettejä.

Tehtiin joulutorttuja, tein yhden malliksi ja leikkasin torttuihin valmiit viillot ja lapset sitten tekivät omanlaisiaan tähtiä:

Kaksivuotias taittelemassa:

Joulutorttumallisto 2014, ylin oikealla minun tekemäni, muut lasten tuotoksia.

Pikkujouluihin kutsuimme muutaman kaverin, söimme jouluherkkuja ja kuuntelimme joulumusiikkia. Fröbelinpalikoiden Saa tonttuilla- levy on soinut meillä nyt joulukuussa paljon ja soi myös näissä pikkujouluissa, levyn löytää ainakin Spotifysta.

Kaikilla oli tonttuhatut päässään ja punaista päällään niin paljon kuin kaapista oli sattunut löytymään. Itse sain lapsilta vähän kritiikkiä, kun en löytänyt yhtään ainoaa punaista tai vihreää vaatetta päälleni... Ainoa punaiseen vivahtava vaatekappale oli vaaleanpunainen kietaisuneule ja se ei ihan meidän pikkutonttujen pukukoodia täyttänyt. ;)

 Syömisen jälkeen leikimme Kim-leikkiä jouluisilla tavaroilla ja tonttupiilosta. Leikimme myös isolla porukalla parhaiten toimivaa leikkiä, jonka nimeä en tiedä, mutta jossa marssitaan lattialla ja tietystä merkistä (esim. musiikin loppuminen) kaikki pysähtyvät, menevät kyykkyyn ja laittavat silmät kiinni. Sitten joku lapsista peitetään ja muut avaavat silmänsä ja yrittävät arvuutella, kuka peiton alla piileksii. Tämä piilosleikki on hauska ja myös pienimmät tykkäävät pyöriä mukana, vaikka leikin punainen lanka ehkä jää hoksaamatta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti