keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Joulukuun yhdeksäs

Eilen koristelimme lasten kanssa pahvista seinälle kiinnitettyä joulukuusta ja askartelimme tontut. Joulukuusesta tulee kuvia vielä, kunhan se on valmis. Mutta tässäpä tulee meidän tonttuset ikäjärjestyksessä, nuorimman tonttu ensimmäisenä, vanhimman viimeisenä. Tonttujen naama on tehty sormiväreillä maalaamalla, lakki on pahvia ja kulkunen paljettikoriste. Uusin tulokas käytti pensseliä, koska sormiväreillä maalatessahan sormet menevät aivan likaiseksi. ;)

Meille taitaa tulla nyt joulukuussa aika paljon kädentaitoja. Lapset ovat kyllä pääosin hyvin innokkaita näihin hommiin, mutta aika meinaa vaan olla ainoa este, ulkoilujen, nukkumisen ja syömisen jälkeen päivässä ei ole kuin hetki aikaa taiteilulle. Kahdelta lapselta meinaa tulla aina itku, kun maalaaminen tai askartelu on pakko lopettaa. Odottelemme huimia pakkaslukemia ja sitten kökötämme taatusti koko aamupäivän sisällä maalaamassa.

Olisi aivan ihanaa, jos olisi jokin kunnollinen tila askartelulle. Haaveissani asumme joskus niin isossa talossa, että meillä on askarteluhuone, jossa on (siisteillä, tietenkin) hyllyillä kaikki välineet helposti saatavilla, iso pöytä, jossa on pysyvästi suojana vahakankaat, pienet tuolit siinä ympärillä... Askarteluhuonessa voisi aina piipahtaa maalailemassa ja jättää työt niille sijoilleen kuivumaan ja tulla vaikka seuraavana päivänä jatkamaan. Ruokapöydän ääressä tehdessä kun tuntuu aina olevan kiire siivota - harmi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti