maanantai 12. tammikuuta 2015

Pakkaspäivän sisäliikuntaa

Viime viikolla oli muutamia pakkaspäiviä, jolloin saimme reilusti lyhentää ulkoiluaikaa. Tänään pakkasta on niin reilusti, että ulkoilu saattaa jääädä kokonaan väliin. Silloin, kun ulkona on hyvä sää, tuntuu, etteivät lapset kerkeä päiväunien ja ulkoilujen lisäksi paljoa sisällä ollakaan. Nyt sisällä on sitten ollut rutkasti aikaa touhuta.

Näitä kaikkia ideoita on testattu meidän porukalla viimeisen viikon aikana:

Fröbelin palikat
Meillä on useita Fröbelin palikoiden dvd-levyjä, joiden tahdissa tanssahdellaan ja leikitään joskus, kun ulos ei pääse. Tänään dvd-soitin teki tenän, mutta onneksi Youtubessa on runsas valikoima Fröbelin palikoiden leikkilauluja. Kannattaa muuten kokeilla leikkiä lasten kanssa kunnon intensiteetillä vaikka tunnin verran Fröbelin palikoita... hiki on taattu myös aikuiselle. ;) Meillä näitä leikkii innoissaan myös porukan pienin. Tänään leikittiin mm. näitä kappaleita:
Kirjajumppa
Jokainen hakee kirjahyllystä lempikirjansa. Ensin kirjojen päälle voidaan istua. Sitten kirjan päälle voi laittaa vasemman jalan, oikean käden, korvan, nenän, varpaan, polven, selän... Kuka osaa hypätä kirjan päälle? Entä kirjan yli? Kuka osaa laittaa kirjan pään päälle? Pysyykö se pään päällä, jos kävelee eteenpäin? Entä jos hyppii?

Pienemmät osasivat hienosti katsoa muista mallia. Lapsia huvitti kovasti tämä kirjajumppa. :)

Jumppapussi:
Jumppapussista bloggasin marraskuussa: http://pphtekla.blogspot.fi/2014/11/uusia-ideoita-liikuntaleikkeihin.html

Jumppapussi on ollut kovassa käytössä. Jumppapussi on siitä niin hyvä, että aikuisen on helppoa valita korteista mukaan vain ne, jotka on sillä hetkellä helppo toteuttaa. Lasten suosikkileikki on iilimatoleikki, jossa yksi leikkijöistä menee makaamaan mahalleen maahan ja yrittää pysyä mahallaan lattiassa kiinni kuin imukuppi. Muut leikkijät yrittävät kääntää tätä mahallaan makaavaa tyyppiä selälleen. Toinen suosikeista on leijonankaato, jossa yksi leikkijöistä on konttausasennossa ja muut yrittävät kellauttaa leijonan nurin. 

Olen ollut tosi iloinen myös siitä, että lapset osaavat selvästi leikkiä myös näitä painileikkejä kauniisti ja toiset huomioiden. Ketään ei ole sattunut vielä kertaakaan ja lapset osaavat selväst mitoittaa voimansa pienempien kanssa puuhatessaan.

Ja koska jumppapussi on ilmainen, sitä kannattaa hyödyntää! Meillä jumppapussi on niin hitti, että lapset ehdottavat sitä minulle päivittäin.

Liikunan riemua kaikille blogin lukijoille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti