keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Pingviinit lumisateessa


 Tänään askartelimme ja maalasimme lasten kanssa pingviinit lumisateeseen. Pienemmille leikkasin osia valmiiksi, vanhin teki miltei kaiken itse.

Lumi maalattiin valkoisella sormivärillä, kas näin:
Sitten mustalle kartongille piirrettiin pingviini jalkapohjan muodon mukaan ja liimattiin siihen kiinni nokka, silmät, räpylät, valkoinen maha, siivet... Ja tällaisia niistä tuli, ensimmäisenä neljävuotiaan pingviini. Neljävuotias halusi piirtää silmää iskevän pingviinin.

Kaksivuotiaan pingviini on lumikasan päällä.

Ja toisen kaksivuotiaan pingviini on tässä. Yritin ehdotella aikuisen makuun sopivia paikkoja silmille ja nokalle, mutta yritäpä taiteilijaa taivutella. ;)

Hienoja tuli ja lapset olivat ylpeitä!

Täällä on ihan mahtavat talviset ulkoilukelit. Onneksi pakkanen on hellittänyt, eikä pienempiäkään enää palele ulkona. Lunta riittää yksivuotiaan vyötärölle asti. Lumessa kahlaaminen vaatii jo sisun lisäksi myös hyvää kuntoa. Pehmeään lumeen häviävät myös lelut... meiltä on nyt muutaman viikon hävinnyt kaikki isommat lasten muovilapiot. Kevät varmaan paljastaa meille monet kadonneet lelut muutamien kuukausien päästä. Onneksi hätä keinot keksii, kaksivuotias huhki puistossa aamulla lumihommia liukuri apunaan:

Loppukevennyksenä vielä; talven hittikenkä ja kenkien muotiväri on..?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti