torstai 9. huhtikuuta 2015

Kevään merkkejä

Tulostin Luontoliiton kevatseuranta.fi- sivuilta lapsille yhteisen kevätseurantalomakkeen. Kun kaikki kevään merkit on havaittu, lomakkeen voi lähettää Luontoliittoon ja samalla saa osallistuttua arvontaan. Tässä on hauskoja pieniä tehtäviä kevääseen liittyen, aina leskenlehtien laskemisesta alkaen. Täällä päin ainakaan minä en ole vielä havainnut yhtään kevään merkkiä, luntakin on vielä sen verran.

Mutta sitä me vähän ihmettelimme, että näitä kevään merkkejä ei kevätseurannassa mainittu. Nimittäin...

... mutalälli! Varmin kevään merkki ja (lasten mielestä) hauskin sellainen!

... kuralätäköt ja kuralätäkköleikit...

... ja karmean likaiset vaatteet. :D Tämäkin on kohtuullisen tarkka ja luotettava merkki siitä, että vuodenaika on vaihtumassa...

Nämä Plaston mopotkin ja niistä kuuluva kamala meteli asfaltilla kuuluvat myös koko lumettomaan aikaan. Talven mopot majailivat varastossa, mutta nyt taas voi päästellä menemään!


Maalailimme aamulla lasten kanssa sormiväreillä ihan vapaata taidetta. Tämä yksivuotias sai sormiväreihin kosketuksen ensimmäistä kertaa ja hienosti sujui. Aika jännää möhnää tuo sormiväri, ihan hiljaa hiiskahtamatta piti sitä paperiin levitellä ja katsoa, mitä siitä syntyy. Vähän kuin ruualla sotkisi, mutta luvan kanssa! :D


Tämä yksivuotias suti sormiväreillä kuin vanha tekijä...

Samoin kuin tämä kaksivuotias, joka maalasi iskälle raketin!

Syntymäpäiviään viettävä viisivuotias maalasi TODISTUSAINEISTOA, joka on niin salaista, että ei voi edes kertoa, mihin se liittyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti