perjantai 31. lokakuuta 2014

Halloween!

En tiedä, mitä ajattelisin Halloweenista. Joskus se tuntuu kovin teennäiseltä. Toisaalta mikä tahansa syy juhlia, järjestää pirskeet ja pitää hauskaa on hyvä juttu. Neljävuotias ystävämme on erityisen innokas juhlimaan ja lähtee täysillä mukaan kaikkeen ja pienimmät intoilevat siinä vanavedessä.

Heti aamupalan jälkeen teimme lasten kanssa lounaan valmiiksi. Teimme hirviönakkeja: tökimme spagettia nakin läpi. Lapset tykkäsivät tästä aivan älyttömästi. En olisi kuunaan uskonut, että tämä porukka istuu pöydässä 45 minuuttia näpertelemässä, mitään pukahtamatta. Jopa yksivuotias onnistui spagetintökkimisessä aika hyvin!

Hirviönakkien kaveriksi väsäsimme vielä kärpässieniä. Jalkana on kananmuna, hattuna tomaatti. Nam!

Valmiina hirviönakit näyttivät tältä. Taustalla kärpässienet ja höyrytettyä parsaa. Kyllä upposi ruoka aika vauhdilla!

Teen yleensä samoja ruokia kuin kaupungin päiväkodeissakin tehdään, koska valmiin listan seuraaminen on niin helppoa ja tulee tehtyä monipuolisesti eri ruokia. Välipalaksi kaupungin listoilla oli pikkupitsoja. Kun pienet nukkuivat, väsäsimme neljävuotiaan kanssa pikkupitsoista omat versiomme. Luin joku aika sitten vinkin, että hiivataikinat kannattaa tehdä kylmään veteen jo vaikka edellisenä päivänä. Ja täytyy sanoa, että näiden pikkupitsojen taikinasta tulikin tällä kikalla oikein erinomaisen mallikelpoista (vai oliko sitten syynä mainio leipurijoukkio).

Hirviöpitsaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti