lauantai 11. lokakuuta 2014

Hillopurkkeja


Olin reilu puoli vuotta sitten perhepäivähoitajille suunnatulla kurssilla, jossa tämä hillopurkki-idea tuli esille. Nyt kun päätin sen toteuttaa, en kuollaksenikaan muistanut mitään muuta kuin sen, että hillo maalattiin ja etikettiin tuli lapsen nimi ja vuosiluku. Ehkä joku muu muistaa? Meidän hillopurkeista tehtiin kuitenkin blogikelpoisia ja salamyhkäisiä ja nimet säästimme taideteosten kääntöpuolelle.Tämä oli kiva askartelu siinä mielessä, että tässä sai käyttää montaa tekniikkaa, saksia, vesivärejä, kyniä ja liimaa. Jokainen vaihe kesti niin vähän aikaa, että kiireisinkin sielu sai hillopurkit valmiiksi. Isommilla lapsilla oli heti mielessä, mitä hilloja he meinaavat hillota. Aika värikkäitä ja erilaisia hillopurkkeja saimme aikaiseksi, vai mitä? Porukan vanhin halusi liimata silkkinauhaa purkinreunan ympärille, mutta kahdelle nuoremmalle se ei sopinut.

Kaksivuotias hoksasi muutama päivä sitten eteisestä loistavaksi leikkialustaksi puisen arkun, juuri taaperolle sopivalla leikkikorkeudella! Eikä kukaan muu ole vielä hoksannut samaa, eli rauhassa saa leikkiä... (toistaiseksi).
 

Iltapäivällä metsityimme. Metsästä löytyikaikkea merkittävää: sieniä, mustikoita, puolukoita, lätäköitä ja keppejä. Ja hienoja kiipeilykiviä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti