keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Uusia ideoita liikuntaleikkeihin

Olin viime viikonlopun koulutuksessa, jossa käsiteltiin musiikkia, liikuntaa ja kädentaitoja. Koulutuksessa oli todella hauskaa! Aika meni kuin siivillä! En ottanut kuvia kuin kädentaito-osuudesta ja siellä otinkin kuvia suurinpiirtein kaikesta. Kännykän kuvakansiossa majaileekin muutama(kymmen) idea lasten kanssa tehtäväksi...

Joulukuusi on askarreltu kirjansivuja repimällä ja lumiukko on tehty sirottelemalla sokeria liimaympyröiden päälle. Heijastin on tehty huovuttamalla, keskimmäinen joulukuusi aikakauslehtien vihreistä kohdista ja kulho on taas tehty paperimassasta.

Sain ideoita myös kaikille muille osa-alueille. Musiikki oli itselleni ehkä vieraimman tuntuinen "laji" näistä kolmesta, mutta siihenkin tuli monta uutta ajatusta, joita ei ole itse tullut ajatelleeksi. Palaan koulutukseen varmasti monta kertaa vielä bloginkin puolella...

Yksi kouluttajista oli tehnyt gradun, joka löytyy osoitteesta:
 www.mielenterveysseura.fi/files/173/mototaituriksi_low.pdf

Tiedostosta löytyy tulostettavia kortteja, joissa on melkein 60 erilaista liikunnallista harjoitetta. Harjoitteet on suunnattu 4-12 -vuotiaille lapsille, mutta olemme alkuviikosta testanneet harjoitteita ryhmässä, jossa nuorin on vasta 1½- vuotias. Nostin suosiolla vaikeimmat harjoitteet pois, mutta meille jäi silti valtava pinkka ideoita toteuttavaksi samantien.

Olemme tehneet harjoituksia liikuntaleikkipussi-idealla. Jokainen nosti satunnaisen kortin pussista ja sitten leikimme kortista löytyvää liikuntaleikkiä joko sellaisenaan tai sovellettuna. Kaikki lapset olivat aivan innoissaan liikuntapussista! Puolitoistavuotiaskin osallistui kaikkeen omalla tyylillään! Luulen, että tästä liikuntapussista saamme riemua vielä pitkään!
En ole ennen koulutusta törmännyt häntäpalloihin, joiden teko-ohje löytyy myös gradusta. Häntäpallot olivat lapsille suuri hitti ja ne ovat kulkeneet koko alkuviikon lapsilla joka leikissä mukana. Melkein kaikki harjoitteet saa tehtyä ilman sen kummempia välineitä tai rahallista satsausta, mikä on tietenkin ihan mahtavaa.

Eikun vaan kaikki pph-kollegat tulostelemaan ilmaisia liikuntakortteja! :) Meillä kortit on vielä laminoimatta,mutta ajattelin tehdä vielä senkin, että ne kestäisivät mahdollisimman pitkään pienten käsissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti