perjantai 27. maaliskuuta 2015

Blogitauolta takaisin

Blogissa on ollut hiljaista yli kuukauden ajan. Kameran muisti on ollut täynnä, enkä ole saanut aikaiseksi tyhjentää sitä. Kuvattomat päivitykset ovat taas tuntuneet tylsiltä. Tänä aamuna kukonlaulun aikaan ryhdistäydyin ja poistin kuvat ja menihän siihen ainakin kaksi minuuttia.

Hiljaisuuden aikanakin olemme puuhailleet vaikka jos mitä. Uusimpana juttuna tämän katon alle muutti kaksi kesyhiirtä. Ne varmasti jakavat mielipiteitä aikuisten keskuudessa, mutta kaikki lapset ovat olleet aivan myytyjä. Olemme lasten kanssa askarrelleet hiirille kokonaisen hiirten Hop-Lopin. Onneksi hiirulaiset syövät pahvista tehdyt virikkeet nopeasti ja voimme aina askarrella uusia tunneleita, siltoja ja linnoja hiirille.
 
Lapset ovat myös tykänneet syöttää hiiriä. Hiirillehän voi antaa syötäväksi melkein  mitä vain ja jokainen voi viedä pikku murusen hiirille syötäväksi. Hiirten kanssa saa harjoitella myös rauhoittumista. Hiiret katoavat pesäkoloonsa heti, kun ääni kohoaa ja lapset alkavat liikehtiä. Kun terraarion edessä istuskelee hiljaa ja rauhassa, saa seurailla hiirten touhuja.

Yksivuotias nimesi tämän hiiren Änkiksi. Neljävuotias esittelee tässä kameralle Änkkiä.

Hän taas on Daxu. Ei missään nimessä Daksu, vaan Daxu äksällä. Daxu on neljävuotiaan oma nimikkohiiri.

Muutaman viikon päästä hiirilaumaan muuttaa vielä kaksi jäsentä. Katsotaan, mitkä nimet niille keksitään.

Tänään koristelimme lasten kanssa pajunvitsoja. Koristelemassa oli kaksi yksivuotiasta ja yksi neljävuotias. Neljävuotias osasi jo koristella oksia höyhenillä, joissa on metallilangat kiinni. Yksivuotiaat tökkivät aikuisen laittamaan liimaan pom-pomeja (kuvassa näkyy oranssi ja sininen) ja keltaista kreppipaperia.  Aikamoista tarkkaavaisuutta tuo liimaaminen vaati, mutta oli pikkuporukastakin niin kivaa!


Nyt on kameran muisti tyhjä ja tämä hoitotäti yrittää ryhdistäytyä kuvien ottamisen kanssa! Tällä viikolla olemme istuttaneet lasten kanssa ohraa itse koristeltuihin purkkeihin ja ensi viikolla homma jatkuu vielä pääsiäismunien koristelulla.Jos aikaa jää, askartelemme vielä pääsiäistipusia.

Viikonloppuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti