tiistai 10. kesäkuuta 2014

Lehtipuut

Tänään maalasimme lasten kanssa sormiväreillä lehtipuut. Kaikista kädentaitojutuista sormiväreillä maalaaminen on kaksivuotiaan lempparijuttu! Ei tarvitse kuin puolella sanalla mainita maalaaminen, niin parivuotias istuu jo pöydässä ja tällää essua päälleen. Ihana!

Ensin piti saada aikaiseksi ruskeaa. Neljävuotias sekoitti ja minä lusikoin värejä soppaan. Värien muuttumista oli hauskaa katsella. Ensin punaisesta ja keltaisesta tuli oranssia... ja lopulta sotkusta tuli ihan puunrungonruskeaa!


Sitten maalasimme. Aluksi tein puunrungon neljävuotiaan kanssa ja painoimme vain kädenkuvan ja nelivuotias itse maalasi puunrungon. Kaksivuotiaan kanssa sotkimme uhkarohkeasti puoli kättä ruskeaan väriin ja hieno siitä tuli niinkin!

Neljävuotias tällää puunlehtiä paikoilleen:


Kaksivuotiaan mielestä sormilla töpöttely oli tylsää ja lehtimeren maalaaminen paljon hauskempaa:
Puumaalaukset rinnakkain:





Näistä tuli minusta niin hienot ja lasten oma kädenjälki näkyi hienosti! Tämä on kiva maalaushomma monenikäiselle, isompi osaa jo mallailla lehtien paikkoja, mutta pienempienkin maalausviritykset näyttävät ihan "oikealta". Syksyllä voi tehdä monenvärisiä lehtiä, oransseja, keltaisia ja vihreitä. Ehkä teemme tämän silloin uudestaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti