maanantai 30. kesäkuuta 2014

Siilit taikataikinasta



Tänään etsimme aamu-ulkoilulla läjän männynneulasia siilinpiikeiksi. Männynneulasia oli joka paikka täynnä, mutta olikin yllättävän hidasta hommaa saada siististi kerättyä isompi määrä neulasia. Päiväunien jälkeen teimme taikinan. Olen tehnyt taikinaa milloin milläkin ohjeella ja taikina on aina onnistunut oikein hyvin, mutta nyt tuntui, että taikinaa oli oikein erityisen helppoa käsitellä. Ohje on Yhteishyvän nettisivuilta:
  • 3 dl jauhoja
  • 1,5 dl suolaa
  • 1,5 dl vettä
  • 1 rkl ruokaöljyä.

Sekoita keskenään jauhot ja suola ja lisää vesi sekä ruokaöljy. Vaivaa ainekset kiinteäksi massaksi. Jos taikina on tahmeaa, lisää hieman jauhoja, ja jos taikina murenee liian helposti, voit lisätä hieman vettä.

Tästä se siilin muotoilu lähtee...


Kaksivuotiaan taputtelut:


Sitten piikit paikoilleen, neljävuotias asettelee:





Ja kaksivuotias:




Kävimme muovailun välissä vielä hakemassa ulkoa kivenpalat siileille silmiksi. Tässä on neljävuotiaan siili. En puuttunut ollenkaan siilin tekemiseen, enkä juuri ohjeistanutkaan ja näin hieno siitä tuli. Nelivuotias olisi vielä halunnut tehdä piikkisian, ehkä sitten seuraavalla kerralla...

Kaksivuotiaskin sai siilinsä valmiiksi ja siililtähän se näytti! Porukan pienin heräsi ja jätin isommat pöytään viimeistelemään siilejään sillä aikaa, kun hain pienimmän unilta... siilistä ei paljoa jäänyt vanhemmille näytettävää. :) Vaan kukin tyylillään ja tuon sotkun läästiminen taisi olla hommassa kaikkein hauskinta!

Löysin netistä idean tehdä siilille syksyllä lehdistä pesä esimerkiksi pahvilaatikkoon. Nyt olimme vähän väärään aikaan liikkeellä sitä ajatellen. Mutta ehkäpä voisimme syksyllä tehdä taikataikinasta vaikka käärmeen ja laittaa sen talviunille...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti