sunnuntai 15. helmikuuta 2015

112-päivä

Viime viikon keskiviikkona 11.2 vietettiin 112-päivää. Tämä teema sopi hyvin perjantaisen paloasemalla vierailun jatkeeksi. Saimme perhepäivähoidon ohjaajilta sähköpostiin melkoisen materiaalinivaskan, jota hyödynsin lasten kanssa. Materiaalinipussa oli yli 30 sivua tehtäviä. Ekologisena (vaiko pihinä?) tulostin materiaalin vain yhteen kertaan ja jaoin sen lasten kesken vähän mielenkiinnonkohteiden ja iän mukaan. Tämän vuoden joulukuussa 1.12 pitää muistaa, kuka sai mitäkin ja tehdä jako vähän toisin. ;)

Vanhin etsi mm. kaikki 112-numerot ja ympyröi ne...


... ja ympyröi kaikki tavarat, joilla voi leikkiä.  Ei nyt ainakaan lääkkeillä tai WC-pesuaineella!

Kaksivuotias väritteli muun muassa paloautoja ja poliisiautoja... Paloauto taisi olla suosikki.

Pienin on innostunut hiihtämisestä ja valitsi itse hiihtäjän (tai ehkä laskettelijan) kuvien joukosta.  Pienin oppi sanomaan "ykshii ykshii kakshii" tämän päivän aikana ja sitä moneen kertaan toisteli. Ei vain taida olla aavistustakaan, mihin tämä numeroiden jankuttaminen liittyy. ;)

Isoimman kanssa harjoittelimme hätänumeroon soittamista. Välillä minä olin pyörtyneenä matolla ja lapsi soitti hätäkeskukseen ja pyysi apua, välillä taas piti soittaa hätäkeskukseen ja pyytää paloautoa sammuttamaan tulipalo. Ja siitäkin puhuttiin, että mitäs sitten tehdään, jos puhelinta ei löydy ja pitää hälyttää apua - no juostaan naapuriin tottakai.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti