torstai 5. helmikuuta 2015

Runebergin torttuja

Runebergin päivä yllätti perhepäivähoitajan... Aamulla aloimme leipomaan Runebergin torttuja, mutta osa aineksista ja sopivanmuotoiset vuoat olivat kaupassa. Löysin onneksi yhden gluteenittoman ohjeen, johon löysin jotakuinkin kaikki ainekset paitsi ne gluteenittomat jauhot,  jotka korvasin tavallisilla vehnäjauhoilla. Onneksi olin joskus nähnyt pellille leivottavia Runebergin torttuja ja tämä versio taitaakin olla lasten kanssa helpompi.

Pahoittelut huonoista kuvista. Tässä leipomishässäkässä on neljän innokkaan apukokin kanssa kädet niin täynnä töitä, ettei paljoa kerkeä miettimään kuvien laatua. ;)

Yksi sekoitti kuivat aineet:


Toinen vatkasi ainekset yhteen:

Kolmas levitti taikinan vuokaan (kylläpä muuten testataan pienen ihmisen selkärankaa, kun taikinaa pitää vain levittää, eikä lappaa suuhun!):

Ja neljäs ja isoin kaikista puuhasi pienempien nukkuessa: torttu voideltiin, leikattiin paloiksi, laitettiin hilloa ja valkoiset sokeririnkulat hillon ympärille.

Pian viisivuotiaan koristelun taidonnäyte. :)

Hyvää Runebergin päivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti