perjantai 6. helmikuuta 2015

Paloasemalla

Meillä on jo jonkun aikaa ollut puheissa lasten kanssa haave vierailla paloasemalla. Muutaman kerran olemme jo yrittäneet käydä paloasemalla, mutta juuri meidän käyntiemme aikana on ollut aivan kamala lumipyry, joka on pitänyt palomiehet kiireisenä. Tänään kuitenkin onnisti!

Kun lapset kuulivat, minne ollaan lähdössä, tehtiin kyllä tällä porukalla pukemisen nopeusennätys! Paloasemaa meille esitteli puolentoista tunnin ajan oikein ystävällinen palomies, joka jaksoi vastata lasten kysymyksiin ja näytti kaiken maailman jänniä laitteita aina lämpökameroista moottorisahoihin. Kaikki lapset pääsivät paloauton kyytiin.

Heti aulassa lapset ällistelivät tällaista vanhanaikaista palokärryä, jota hevoset ovat vetäneet perässään. Meille paikkoja esittelevä palomies sai kysymysten tulvan vastaansa.


Palomies näytti esimerkkiä, miten tankoa pitkin liu´utaan. Kaksivuotias ihmettelee.

Ja mitäs täältä luukusta löytyy....
 

Lasten riemuksi paikalle ajoi vielä ambulanssi, jonka sisälle päästiin kurkkimaan.

Paloautojen lisäksi kävimme vielä katsomassa yläkertaa, jossa oli palomiesten taukotiloja, kuntosali, huoneet nukkumista varten, sauna... Yläkerrasta lapset vielä katselivat vanhanaikaista palokärryä kaiteen läpi.
 
 
Me olimme kuvitelleet, että saamme katsella paloautoja ehkä vartin ajan ja olimme pukeneet päälle oikein kunnon talviulkoilukamppeet. Kuumahan tuolla tuli, kun meille esiteltiin paloautoja ja paloasemaa oikein ajan kanssa. :)

Tästä riittää varmaan puheenaihetta vielä pitkään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti